Akbank'ın Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporlarına ödül

LACP (League of American Communications Professionals ? Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi), Akbank 2011 Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporlarını yılın en iyi raporları olarak seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LACP, her sene düzenlenen, faaliyet ve sürdürülebilirlik raporları alanındaki en üst düzey ödül olarak kabul edilen 2011 Vizyon Ödülleri Değerlendirmesi'ni açıkladı. ?Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları Ödülleri'nin zirvesi olarak tanımlanan ödülü, bankacılık ve finansal kuruluşlar kategorilerinin her ikisinde de Türkiye adına ?Dünyanın En İyi Faaliyet Raporu' seçilen Akbank 2011 Faaliyet Raporu layık görüldü. Aynı yarışmada Akbank 2011 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu ile de ?Dünyanın En İyi Sürdürülebilirlik Raporu' ödülünü aldı.

24'ü aşkın ülkeden 5.500'ün üzerinde faaliyet ve sürdürülebilirlik raporunun değerlendirildiği 2011 yılı yarışmasında Akbank, ?Gönüllülük' temalı 2011 Faaliyet Raporu ve 2011 Sürdürülebilirlik Raporu ile Platin ödüllerinin sahibi oldu. Bankanın 2011 Faaliyet raporu tüm sektörleri içeren ?Dünyanın En İyi 100 Faaliyet Raporları' sıralamasında da 14. sırada yer aldı.

Banka, 2011 ödülleri kapsamında yapılan değerlendirmede faaliyet ve sürdürülebilirlik raporları ile toplamda 100 üzerinden 99 puan aldı.

Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Genel Müdür Hakan Binbaşgil, ?Finansal performansımızın yanında etik, çevresel, sosyal ve ekonomik önceliklerimizin de bankamızı geleceğe taşıyacak önemli unsurlar olduğuna inanıyoruz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk faaliyetlerimizin çatısı altında Akbanklılar da kendi insiyatifleriyle toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamaya yönelik gönüllülük faaliyetleri içinde yer alıyor. Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimiz LACP tarafından yapılan değerlendirmelerde, ?Dünyanın En İyi Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporu' ödüllerini kazanmamızda önemli rol oynadı. Bu vesileyle başta ülkesi için fark oluşturan çalışmalara imza atan çalışanlarımıza olmak üzere, bizi başarılara taşıyan hissedarlarımız ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber