Gül, hafta sonu hastanede/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırgızistan'daki resmi ziyaretini yarıda keserek, apar topar Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, her iki kulağında baş dönmesi veya işitme kaybına neden olan ?iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesi?ne bağlı rahatsızlık yaşadığı belirlendi.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara

Düzenli olarak odyometri testinden geçirilen Gül, mikrop kapma ihtimali nedeniyle bir süre daha hastanede kalacak. Cumhurbaşkanı Gül, dün, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Belgin tarafından muayene edildi. Gül'ün üç yıl önce operasyon geçirdiği sol iç kulağının muayenesi yapıldı.

Uçağa binemeyebilir

Geceyi hastanede geçiren Gül'ün sabah 7.00'de ilaç tedavisine başlandı. Prof. Dr. Ergin Turan, Gül'ün duyduğu seslerde ?yankılanma? olduğu şikayetiyle muayene edildiğini belirterek, ?İncelemede sağ kulakta daha belirgin olmak üzere her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğu tespit edilmiştir. Problem, iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesine bağlandı. Tıbbi tedavi planlanmış ve izlenmeye alındı. 24 Ağustos 2012 tarihinde yapılan odyolojik incelemenin kontrolünde her iki kulakta düzelmenin başladığı tespit edildi. Kendileri bir süre hastanemizde misafir edilecektir? dedi. Gül'e konulan teşhisinin özellikle uçak seyahatlerinde, basınç değişiklikleri iç kulağa zarar verebildiği içinm, sıkıntı yaratabileceği öğrenildi. Gül'ün bu rahatsızlığa bağlı olarak uzun bir süre uçakla seyahat edemeyebileceği öğrenildi.

Hastalığı nedir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Yücel Anadolu, iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesi rahatsızlığını şöyle anlattı: ?İç kulakta endolenf denilen sıvının miktarında artma olduğu zaman, baş dönmesi, işitme kaybı gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. İlaç tedavisiyle iyileştirilebilir. Nüksedip nüksetmeyeceği hastanın klinik bulgularına göre değişebilir.? Gül'ün Odyometri testi, ise bir ?işitme testi.? Odyometre ile işitme işlevi araştırılıyor; hasar derecesi ve işitme kaybının tipi ortaya konuyor. Tıbbi, fiziki, cerrahi, protez tedavilerden hangisinin en iyi sonucu vereceği saptanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber