Balçova Belediyesi'nden örnek davranış

Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan yeni tertip askerleri her celp döneminde çok özel şekilde askere gönderiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkameti Balçova'da olmak koşuluyla, yeni celp döneminde de tüm Mehmetçikler, içinde A'dan Z'ye tüm ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu özel 'asker çantası' ile uğurluyor. Belediye yetkilileri düzenli geliri olmayan Mehmetçiklere de hem yol parası hem aylık 200 TL ödüyor. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, her celp döneminde askere gidecek Mehmetçikleri ve ailelerini makamında ağırlayıp, sohbet ediyor.

Başkan Çalkaya, çiçeği burnunda askerlere özel olarak hazırlanan ve üzerinde 'Balçova Belediyesi' yazan asker çantalarının Mehmetçiklerin acemi birliklerine teslim olmadan almalarını sağladıklarını belirterek, "Bu çantaların içinde iç çamaşırından yün çamaşıra; ayak kreminden traş takımına; pudradan mantar ilacı, tırnak makası, eşofman, terlik, çengelli iğne, para çantası, şampuan ve iğne-iplik setine kadar bir askerin ihtiyaç duyabileceği herşey var. Dağıttığımız bu çanta, zengin-fakir ayırt etmeden her Mehmetçiğe veriliyor. Askerlerimizin aileleri için de karınca kararınca küçük bir desteğimiz oluyor. Ancak asıl amacımız çocuklarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu hissetmelerini sağlamak" dedi.

Çocuğunu askere gönderen ancak sürekli bir geliri, sosyal güvencesi olmayan ailelere de, hukuki kıstas durumlarına göre, asker ödeneği ve yol parası da temin edildiğini anlatan Başkan Çalkaya, "Tüm askerlerimize olmasa da, sosyo-ekonomik durumu bu değerlendirme çerçevesinde olan askerlere, askerlik süreleri boyunca aylık 200 TL civarında bir para ödüyoruz. Umarım bir katkımız oluyordur"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber