Erbaa'daki 3 göle, 15 bin yavru sazan bırakıldı

Erbaa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede bulunan göllerden 3'üne 15 bin yavru sazan bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Erbaa ilçesinde doğal dengenin korunması için 3 göle, 15 bin yavru balık takviyesi yapıldı. Erbaa'ya bağlı Gökal kasabası sınırlarındaki Düden Gölü'ne 5 bin, Kızılçubuk Köyü'nde bulunan gölete 5 bin, Koçak kasabasında yapımı tamamlanmak üzere olan gölete de 5 bin yavru sazan bırakıldı.

Erbaa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut, Bakanlık ve İl Müdürlüğü'nün yaptığı proje çerçevesinde 15 bin yavru balık talep ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Antalya Kepez'de üretilen balıkların bir kısmını Düden Gölü'ne, bir kısmını Kızılçubuk Gölü'ne, bir kısmını da Koçak kasabasında bulunan göle bıraktık. Bu saye de hem olta balıkçılığını geliştirmek hemde göllerimizdeki balık popülasyonunu artırmayı hedefliyoruz."

Balıkların üreme dönemlerinde vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen Gökbulut, "Tırıvırı ve diğer yasak balık avlanma yöntemlerini vatandaşlarımızın kullanmamaları lazım. Sadece olta balıkçılığına izin var. Ekolojik dengenin bozulmaması için bu şart. Aksi takdirde göllerimizde balık arar duruma düşeriz. " şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber