CHP'li Özgümüş'ten, İçişleri Bakanı'na belediyeye ait afiş ve billboard sorusu

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın kentte fotoğraflarının bulunduğu afiş, reklam, pankart ve billboardlarla ilgili soru önergesi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından, 9 Şubat 2012 tarihinde bir genelge çıkarıldığını bildiren Özgümüş, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, ?Genelgeyle şehir genelinde birçok noktadaki reklam panolarına büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının kendi fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu reklam afişleri önplana çıkarılarak reklam yapılması yasaklanmıştır.? dedi.

Genelgede yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil, hizmetlerin önplana çıkarılacağının belirtildiğini hatırlatan Özgümüş, ?Ancak, Adana'nın birçok yerinde Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın afiş ve reklamları bulunmaktadır. Bu afiş ve reklamların içeriği sürekli olarak değişmekte. Her afişte Aldırmaz'ın mutlaka büyük bir fotoğrafı yer almaktadır.? ifadesini kullandı.

Özgümüş, soru önergesinde İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti: "Adana'daki tüm billboardlarda, mega boardlarda, muhtelif duvarlar ve raketlerdeki afişler, 9 Şubat 2012 tarihinde bakanlığınızca çıkartılan genelgenin şartlarına uygun mudur? Bakanlığınız tarafından çıkartılan genelgeye rağmen Adana'da halen bu tür afiş ve reklamların bulunması, valilik tarafından gerekli denetimlerin yapılmadığı anlamına gelmiyor mu? Şehrin neredeyse her köşe başında ve her kavşağında bulunan söz konusu reklamların ve afişlerin belediyeye maliyeti nedir? Söz konusu afiş ve reklamların giderleri belediyenin hangi bütçesinden karşılanmaktadır ve bu maliyetlerin bütçede karşılığı bulunmakta mıdır? Söz konusu afiş ve reklamlar hangi şirket veya şirketler tarafından hazırlanmaktadır? Bu afiş ve reklamları hazırlayan şirketin belirlenmesi için ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu ihalenin usul ve şartnamesi ne şekildedir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber