'Tüm kamu çalışanları alanlara insin'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 3. turu sona erdi.

KESK Genel Başkanı Tombul, Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşmenin ardından gazetecilere, hükümetin, memur maaşlarına yapılacak zam teklifine ilişkin bilgiler verdi.

Tombul'un verdiği bilgiye göre, hükümet, ek ödeme almayan 1 milyon 377 bin memura gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında 40'ar milyon lira ek ödeme ile yüzde 1'er buçuk oranında zam; ek ödeme alan yaklaşık 450 bin memura ise aynı dönemler için yalnızca yüzde 1'er buçuk oranında zam teklif etti.

"Dağın fare doğurduğunu" söyleyen Tombul, hükümetin, daha önce bütçeye 2.7 katrilyon lira ek yük getiren önerisini 464 trilyon lira arttırarak, 3 katrilyon 164 trilyon lira yükselttiğini kaydetti.

Tombul, şöyle devam etti:

"Bu masa hükümetin tek taraflı taleplerini gündeme getirdiği ve sonucu kendisinin belirlemek istediği bir masaya dönüşmektedir. Ayrıca bu ek ödeme emeklilere de yansımamaktadır.

Tüm yönetici ve üyelerimiz, Pazartesi günü toplu görüşmenin yapılacağı saat 14.00'te, illerde alanlarda olmalıdır. Bölgeden gelecek yöneticilerimizle, Ankara'da Başbakanlığa, bu masaya hep birlikte geleceğiz. Bu masa artık, sadece temsilcilerin tartışabileceği bir masa olmaktan çıkmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber