Trafo binalarında tarih canlanacak

Eskipazar ilçesinde Yurtiçi Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında 3 Güney Koreli, 3 Rus ve 1 İngiliz vatandaşından oluşan Gençtur üyeleri trafo binalarına figür çizecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin her yöresinde din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet ve inanç farkı gözetmeden bir araya gelen gönüllüler, toplum yararına işlerde çalışıyor. Yurtiçi Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında Karabük'ün Eskipazar ilçesine gelerek elektrik trafolarına Hadrianapolis figürleri çizecek olan Gençtur üyeleri, Belediye Başkanı Dursun Baş'ı makamında ziyaret etti. Yurtiçi Gönüllü Çalışma Kampı üyeleriyle elektrik trafoları üzerine Hadrianapolis figürlerini işleyeceklerini söyleyen Başkan Baş, ?Öncelikle şirin Eskipazar'a hoş geldiniz. İnsanların faydasına olacak işleri yapmak bir insana keyif ve zevktir. Meslek ve ilgi alanlarınız doğrultusunda, hem yabancı ülkeleri gezmek hem de insanların keyif alacağı görsel iş ve işlemleri ortaya çıkarmakta büyük zevk veriyordur. Böyle bir zevki tatmak için Türkiye içerisinde yedi bin yüz nüfusu olan ama yüreği sıcak serinkanlı insan sevgisi ile dolu insanların yaşadığı bir bölge olan Eskipazar'ımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum hem ilçemizi hem ülkemizi hem insanımızı çok sevecek kısa süre içerisinde yaptığınız çalışmalardan ortaya çıkacak figürlerden de ömür boyu çok bahsedeceksiniz. Hıristiyan inancına sahip yeryüzünde yaşayan insanların hac merkezi olarak kullanılan tarihi Hadrianapolis kentini yüreğinde barındıran ve inançlara sahip çıkan onu koruyan bir ilçede bulunuyorsunuz. Hıristiyan inancına sahip insanlarımız için inanç turizmine kazandırarak koruma altına aldığımız mozaiklerimizi, kilise, villalar, tarihi antik kentin tamamını gezi ve ziyarete açacağımızı ümit ediyoruz. Sizlerle birlikte şehrin en önemli merkezlerinden olan iki tane ana elektrik trafolarının dışına birlikte figürleri kazıyacağız ve insanlığın sunumuna kazandıracağız. Sizlerle tarihe iz düşeceğimiz altında isimlerinizin olacağı ebedi kalacak bir tablo ortaya çıkaracağız. Bu işi yaparken tüm meziyetinizi, yeteneğinizi ve sevginizi işlemenizi istiyorum. Anadolu ve Türk insanı misafirperverdir, misafirimiz olma şerefine nail olduğunuz için bizi de o şerefle şerefkar ettiğiniz için teşekkür ediyorum? dedi.

Yurtiçi Gönüllü Çalışma Kampı grup lideri Necibe Akgün de, ?Eskipazar'ı tercih etmemizdeki en önemli nedenlerinden birisi yönetimin bize olan açık görüşlülüğü ve davetkar olmalarıdır. Antik kent, travertenleri ve gösterdikleri misafirperverlikleri sayesinde geldiğimiz için çok mutluyuz. Umarım iyi bir çalışma çıkar. Gönüllü olarak çalışıyoruz. Yurtdışından sekiz tane arkadaşımla birlikte geldik. Birlikte gönüllük üzerine halkın yararına işler yapacağız. Belediyeye ait olan elektrik trafo binalarının dış yüzeylerine Hadrianapolis kentine ait mozaiklerin çizimini yapmaya çalışacağız. Umarım herkes mutlu olur. Güzel bir ilçe, umarım tanıtımınıza katkıda bulunabiliriz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber