Korkuteli 24. Altın Kiraz'ın Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 24. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri'ni, Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkuteli ilçesinde 24. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 27 başpehlivan olmak üzere toplam 497 pehlivan katıldı. Korkuteli 100. Yıl Stadyumu'ndaki başpehlivanlık güreşinde, Tarihi Kırkpınarın Başpehlivanı ve Korkutelili Ali Gürbüz, finalde Salih Dorum ile karşılaştı. Salih Dorum'u yenen Ali Gürbüz, Tarihi Kırkpınar'ın ardından, kendi memleketinde de başpehlivan oldu. Salih Dorum 2. olurken, Osman Aynur ve Hasan Tuna 3. oldu.

Başpehlivanlara ödüllerini Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Merkez Valisi ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Dalmaz, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin verdi.

Güreş Komitesi Başkanı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, konuşmasında, "Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve ata sporumuzu, yaşamak ve yaşatmak için bu yıl 24. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaşamaya çalışacağız." dedi.

Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu'nda, sabah saat 10.00 başlayan güreşlere AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Yusuf Ziya İrbeç, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve güreş severler katıldı.

Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ilk defa, Hanım Ağa Hatice Yapar Dudu 65 bin TL vererek, 2012 yılı 24. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Çayır Ağası oldu. Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreşlere yaptıkları hizmetlerden dolayı protokol üyelerine plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber