Karabük Valiliği'nden orman yangını uyarısı

Karabük Valiliği, meteorolojik şartlar sebebiyle il genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların muhtemel orman yangınlarına karşı gerekli tedbirlerin alınması hususunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: "Orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşmasının beklendiği belirtildiğinden dolayı, ilimiz genelinde başta ilgili kurumlar olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın, muhtemel orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşlarımızın da daha dikkatli olmaları, bu konuda piknik ateşi ve anız yakılmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda, özellikle orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek şekilde piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmaması, her türlü anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması gerekmektedir.

Önemli bir orman varlığına sahip olan ilimizde, vatandaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Kamuoyuna ve ilgililere duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber