AK Parti'nin '18 Eylül' planı rafa

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK PARTİ, yerel seçimleri erkene almak ve biriken yasaları eritmek için TBMM'yi 18 Eylül'de açmaya dönük planını rafa kaldırdı.

AK Parti'nin plan değişikliğinde, Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırı ve ardı ardına gelen terör olaylarının etkili olduğu yorumları yapılıyor. Terör nedeniyle TBMM'nin olağanüstü toplandığı görünümü vermekten kaçınan AK Parti, parlamentoyu olağan tarihi olan 1 Ekim'de açmaya karar verdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 'TBMM'yi 18 Eylül'de açmayı düşünmüştük. Ama şimdi gerek olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden TBMM'nin açılması için öngörülen tarih 1 Ekim gibi görünüyor' dedi.

MHP İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

Elitaş, yerel seçimlerin öne alınmasına dönük planlarından vazgeçmediklerini, bu konuda MHP ile işbirliği yapacaklarını da açıkladı. Yerel seçim tarihini 2014 Mart ayından 2013'ün Ekim ya da Kasım ayına çekmeyi arzu ettiklerini anlatan Elitaş, 'Anayasa'nın 127. maddesinin ve Anayasa'nın 67. maddesinin değiştirilmesi için üç maddelik bir değişiklik gerekiyor' diye konuştu. Elitaş, genel seçimleri yerel seçimlerle birleştirme gibi düşüncelerinin ise olmadığını açıkladı.

'CHP İSTİSMAR PEŞİNDE!'

Elitaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından parti liderlerinin bir araya gelmesi önerisini yinelemesi konusunda ise sert eleştirilerde bulundu. CHP'ye terör konusunda ortak komisyon kurma tekliflerinin tazeliğini koruduğunu kaydeden Elitaş, 'MHP ve BDP'nin katılımın beklemek yerine hemen komisyon kurulması gerektiğini düşünüyoruz. MHP, böyle bir buluşmaya sıcak bakmadığını açıklamıştı. CHP, anlaşılan sonuç peşinde değil, olayın kaymağının peşinde. CHP, çözüm değil istismar politikası izliyor' yorumunu yaptı.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber