Denizde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Büyükçekmece'de denize açıldıkları teknenin alabora olması sebebiyle denizde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kumburgaz'da Şener Karataş (36), İsmail Kılıçkaya, Metin Şahin, Hamdi Ali Ertuğrul ve Bülent Balta dün 17.00 sıralarında balık tutmak için tekneyle denize açıldı. Son olarak yakınlarıyla 21.00 sıralarında telefonla konuşan şahıslardan bir daha haber alınamadı. Kayıp yakınlarından edinilen bilgiye göre, şahısların bulunduğu tekne gece saatlerinde poyraz sebebiyle alabora oldu. Teknedekilerden yüzme bilen Bülent Balta ve İsmail Kılıçkaya yardım getirmek için kıyıya doğru yüzmeye başladı. Balta, saatler sonra sahile yakın bir yerde başka bir balıkçı teknesi tarafından bulunarak kıyıya çıkartıldı. Kılıçkaya ise dalgaların arasında kayboldu.

Bülent Balta'ın olayı anlatması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri denizde kaybolan şahısları bulmak için çalışma başlattı. Gece ara verilen aramalara sabah saatlerinde helikopter desteğiyle yeniden başlandı. Arama çalışmalarına özel tekneleriyle çok sayıda vatandaş da katıldı. Olayın üzerinden 12 saatten fazla geçmesine rağmen alabora olan tekneye ve kayıp şahıslara ulaşılamadı.

Kaybolan şahısların yakınları, arama çalışmalarından gelecek iyi bir haber bekliyor. Kayıp yakınları, aramaların geç başladığını ve yetersiz olduğunu öne sürerek duruma tepki gösterdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de sahildeki kayıp yakınlarının yanına gelerek bilgi aldı.

Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmalarıyla denizin birkaç noktasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber