Diken üstünde adalet

Bursa'nın Gemlik ilçesinde deprem riski bulunan adliye binasında çalışan personel adeta diken üstünde hizmet verirken, duruşmalara gelen vatandaşlar da tedirginliklerini gizleyemiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yapılan deprem testlerinde uygun raporu alınamayan ve nisan ayında Adalet Bakanlığı tarafından bir an önce boşaltılması için yazı gönderilen binanın durumu için bir karar verilemedi. Aynı şekilde dayanıklılık testinde geçemeyen adliye lojmanında ise 10 daireden 7'si hakim ve savcılar tarafından boşaltıldı. Lojmanı kullanan hakim ve savcılar kendi imkanları ile başka dairelere taşındı.

Gemlik'te 1999 depreminden önce yapılan binaların büyük çoğunluğunda yeni çıkan deprem yönetmeliğine uygun olmayan miktarda beton kullanıldığı öğrenildi. Demir aksamı da bu yönetmeliğe uymayan binalar arasında yer alan ve daha evvel gümrük binası olarak kullanılan adliye deprem riskiyle karşı karşıya. Mevcut adliyenin ayrıca yetersiz olduğu, yeni binanın yapımı için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ancak yer tespiti yapılan ve henüz proje aşamasında olan binanın ne zaman biteceği ise bilinmiyor.

Vatandaşlar, 60'a yakın personelin görev yaptığı ve günde binin üzerinde insanın girip çıktığı binanın bir an önce boşaltılarak yeni bina yapılana kadar kiralık bir yere çıkılması için ilgilileri göreve davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber