Burdur'da yaklaşık bin kişi, yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri aldı

Burdur Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Aylin Çağlar, "Burdur'da yaklaşık bin kişi Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri aldı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aylin Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı başından itibaren bin kişinin bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri almak amacıyla Burdur Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurduğunu belirtti.

Hakem heyetine yapılan başvuruların 3 ay içerisinde değerlendirilip karara bağlandığını ifade eden Çağlar, "Burdur'da yaklaşık bin kişi Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri aldı" dedi.

Burdur'da kredi kartı sayısının çok olduğunu, bugüne kadar yüzde 20'lik bir kesimin kart aidatını geri almak için Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvuru yaptığını kaydeden Çağlar, şunları söyledi:

"Yargıtay, daha önce de bankaların kredi kartı sahiplerinden yıllık kullanım ücreti almasına karşı açılan davalarda tüketicileri haklı bulmuş ve bu ücretin alınamayacağına dair kararlar vermişti. Kredi kartı kullanım ücretini geri almak isteyen vatandaşlar, kredi kartı aidatını geri alma dilekçesi ve kart ekstresi ile Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurabilirler."

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber