Nezle yatağa mahkum etti

İzmir'in Tire ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Serkan Soylu'nun yaşadığı dram yürek burkuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan, yakalandığı 'Adem Distoni' hastalığı nedeniyle bir yıldan bu yana ne konuşup ne de yürüyebiliyor.

Öğrenim gördüğü Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu'nda altıncı sınıfı başarıyla bitirdikten sonra geçen yıl Temmuz ayının ortalarında aniden rahatsızlanan Soylu'nun hayatı yakalandığı basit nezle nedeniyle alt üst oldu. Götürüldüğü hastanelerde, doktorların "Nezle vürüsü tetiklemiş" dediği Serkan Soylu, yatağa mahkum oldu.

Cami Önü Sokağındaki mütevazi evlerinde yoksullukla mücadele eden Soylu'nun ailesi ise çocuklarının öğretmen olma hayalinin de yıkıldığını belirterek, oğullarının tekrar sağlığına kavuşmasından başka bir istekleri olmadığını söyledi.

Oğlunun, hastalanmadan önce neşe dolu bir insan olduğunu anlatan annesi Kadriye Soylu (37), eşi Ramazan Soylu'nun (43) asgari ücretle çalışan belediye işçisi olduğunu ve devletin yarısını karşıladığı pahalı ilaçları almakta büyük zorluklar çektiklerini anlattı. Artık, yemek yemekte güçlük çeken oğlunu mamayla beslediklerini ifade eden acılı anne, şöyle konuştu: "Oğlum her geçen gün gözümün önünde biraz daha eriyor. Bizim gücümüz yok. Lütfen yardım edin"

Anne Kadriye Soylu, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ile Ege Üniversitesi Hastaneleri'nde çocuğun bir süre yatarak tedavi gördüklerini dile getirdi. 14 gün sonra oğluna 'Adem Distoni' tanısı koyduklarını belirten Kadriye Soylu, yaşadıkları süreci ve talebini şu cümlelerle aktardı: "İki ay boyunca verdikleri ilaçları kullandık ancak bir sonuç alamadık. Bu arada, kasılmalar önlensin diye yapılan cerrahi girişimle oğlumun karın boşluğuna 'Baklofen Pompası' takıldı. O da çare olmadı. Doktorların dediğine göre, son çare olarak beyne bir pil takılması gerekiyormuş. Bu pilin fiyatı ise 30-35 bin dolar civarında ve üniversite hastanelerinde takılamıyor. Doktorları ise, "Bu pil takılırsa artık başka tedavi yöntemleri uygulanamaz" diyor. Serkan'ın çektiği acıların bitmesini ve tekrar normal yaşamına dönmesini istiyoruz. Gerekirse oğlumuzu yurt dışında tedavi ettirmek istiyoruz ama maddi gücümüz yok. Birileri çığlığımızı duysun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber