Memurlardan Erdoğan ve bakanlara boş cüzdan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin Önerdiği maaş zammını yeterli bulmayan Memur-Sen üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a birer gül, boş cüzdan ve memur eşinin yazdığı mektubu gönderdiler.

Memur-Sen'in "Bu ülke hepimizin, bir gül-bin gönül" sloganıyla düzenlediği "1. Gül Günleri" kampanyasının açılışı, konfederasyonun Sıhhiye'deki toplu görüşmeleri takip standında yapıldı.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Osman Türkmen, burada yaptığı açıklamada, memur sendikaları ile kamu işveren kurulu arasındaki toplu görüşmelerin, "Tiyatro gösterisi" halini aldığını savundu. Kamu işveren kurulunun memur maaşlarına gelecek yılın birinci ve ikinci altı ayı için 40'ar YTL zam önerdiğini belirten Türkmen, buna göre en düşük memur maaşının 674 YTL olacağını bildirdi. Türkmen, "Bu kabul edilemez en düşük memur maaşı 950 YTL olmalıdır" dedi.

Türkmen'in açıklamasının ardından, bir memur eşi içinde bulunduğu geçim sıkıntısını anlattığı mektubu okundu.

Daha sonra Memur-Sen tarafından hazırlanan ve içerisinde birer gül, boş cüzdan ve memur eşinin yazdığı mektubun bulunduğu zarf kuryeye teslim edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber