'Zafer tırmanışı' bu yıl Kaçkarlar'da yapılacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen '30 Ağustos Gençlik Haftası Zafer Tırmanışı' bu yıl ilk kez Ağrı Dağı haricinde; Rize Belediyesi'nin katkısıyla Kaçkar dağlarında gerçekleştiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 13. sü yapılacak olan etkinlik için Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene; Yunanistan ve İran'dan gelen dağcıların yanı sıra 150'ye yakın dağcı ile birlikte; Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca katıldı.

Törende bir konuşma yapan Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, federasyon olarak görevlerinin sadece dağlara tırmanmak olmadığını ifade ederek şunları söyledi: " Görevlerimiz arasında ülkemizin tanıtımı da var. Gittiğimiz bölgelere, götürdüğümüz hizmetlerle iç turizme katkı sağlıyoruz. 30 Ağustos Gençlik Haftası tırmanışının 13.sü bugün Rize'de yapılıyor. Bu faaliyetin 12. sini Ağrı Dağı'nda yapmıştık. Ağrı Dağı'nın dünyaya tanıtımı noktasında katkı sağlamıştık. Doğusunu, Batısını, Kuzeyini tırmanma imkanı bulduk. Bu yıl ise Kaçkarlar, dünya tarafından çok çok iyi tanıyor olsa da, uluslararası boyutta bir devlet kuruluşu olarak bu bölgeyi tanıtmak istedik.?şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, Rizeliler'in Rize'nin sahip olduğu doğal imkanlardan yeterince istifade edemediklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: "Rize'de 2004 yılından bu yana Belediye Başkanlığı yapıyorum. Rize denizi ve dağları ile öne çıkması gereken bir yer. Maalesef dağlarımızı çok iyi kullanamıyoruz. Denizimizi de kullanamıyoruz. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dağcılık Federasyonumuz ile her yıl müşterek bir etkinliğimiz oluyor. Rize Belediyesi olarak bu etkinliklere desteğimiz devam edecek.? dedi.

Etkinliğe İran'dan katılan Ali Ekber isimli dağcı da, Kaçkarlar'ın tırmanış için çok güzel bir parkur olduğunu kaydetti.

31 Ağustos tarihine kadar sürecek etkinlikte; ilk olarak Kavron Yaylası'na ardından Mezovit Yaylasına çıkılacak. Ardından uzman dağcılar; dağcıların performanslarına, sağlık durumlarına ve hava koşullarına göre değerlendirme yaparak hangi dağcıların 3 bin 937 metre yükseklikteki zirve tırmanışına katılacağına karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber