Diyanet, 700 müftünün yeri bir anda değiştirilmedi

Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyaseti dinin ve din kurumlarının dışında tutmayı hem İslam'a hem de Türk milletine saygının en ayrılmaz parçası olarak gördüğü bildirilen açıklamada, "Buna bağlı olarak Başkanlığımız, bırakın siyasi kadrolaşmaya pirim vermeyi, din görevlilerimizin mevcut iktidarın veya muhalefetten bir kanadın yanında ya da karşısında olmasını da eşit derecede yanlış tutumlar olarak görmekte ve teşkilat bünyesinde bu ilkeye aykırı tutum ve davranışlarla mücadeleyi de ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürmektedir" denildi.

Açıklamada, 700 müftünün yerinin bir gecede değiştirildiği yönündeki bilginin yanlış olduğu belirtildi.

"EMEKLİ OLANLARIN YERİNE ATAMA YAPILDI"

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan atamalarda herhangi bir kadrolaşma olmadığı, hiçbir daire başkanı da görevden alınmadığı, ancak emekli olan veya yurtdışı görevine giden daire başkanlarının yerine atama yapıldığına işaret edildi.

Bütün atama, nakil ve terfilerde personelin mesleki kabiliyeti, hizmet süresi ve bulunduğu görev yerindeki başarısı, sicil notu, sosyal, kültürel ve insani ilişkilerdeki durumuna bakıldığı ifade edilen açıklamada, ailevi mazereti, sağlık sorunu ve çocuklarının eğitimlerinin de dikkate alınması, kurumlarına daha yakın olması gibi ortak ve objektif kriterlerin gözönüne alındığı kaydedildi.

2005 yılı içerisinde görev yerleri değiştirilen İl Müftü Yardımcısı ve İlçe müftülerinin nakil sebeplerine göre rakamsal olarak bazı dağılımları şöyle belirtildi: "267 ilçe müftüsü görev yeri değişikliği talebinde bulunmuş, bu taleplerden imkanlar nispetinde 113 ilçe müftüsünün nakil talebi yerine getirilmiş. Yönetmelik gereği bulundukları görev yerlerinde, azami çalışma süresini dolduran 31 ilçe müftüsü, asgari çalışma sürelerini dolduran 14 ilçe müftüsü durumlarına uygun başka ilçelere atanmış. Toplam 180 ilçe müftüsünün yeri değiştirilmiş."

Hürriyet

Diyanet'ten Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, ?Anayasa'da ifadesini bulan laiklik ilkesi doğrultusunda, hizmet alanına giren faaliyetlerini herhangi bir siyasi parti veya düşünceye göre değil mevzuat ve bağımsız yargı kararları çerçevesinde yürüttüğünü? bildirdi.

Başkanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün Cumhuriyet gazetesinde yer alan ?AKP kadrolaşmasında son perde: Bir gecede 700 din adamının görev yeri değiştirildi? başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Açıklamada, ?Gerçeğe aykırı isnat ve değerlendirmelerin, asılsız bilgi ve çarpıtılmış yorumlara dayanmış olması ve bunların hiçbir ciddi araştırma yapılmaksızın manşete taşınması, son derece üzücüdür. ?Siyasi kadrolaşmaya aracı olma' isnadı tamamen asılsız ve kasıtlıdır.? denildi. 2005 yılı içerisinde 267 ilçe müftüsünün görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu, 113'ünün talebinin yerine getirildiği; azami çalışma süresini dolduran 31, asgari çalışma süresini dolduran 14 ilçe müftüsünün başka ilçelere atandıkları; 22 müftünün de soruşturma sonucu tayin edildiği kaydedildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber