Kardeşime eczane için torpil yapmadım

Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e 1996'da suikast girişiminde bulunan, ancak ?akli dengesi bozuk' raporuyla ceza almaktan kurtulan, buna karşın eczane açan İbrahim Gümrükçüoğlu'nun bürokrat abisi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, nihayet konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gümrükçüoğlu, kardeşinin eczane ruhsatı almasında bir etkisinin, torpilinin olmadığını belirterek, ?Ruhsat aldığı tarihte ben İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü değildim. Benim kardeşim, tamam. Ama takdir edersiniz ki, insanların adli, hukuki, ticari işleri kendi sorumluluklarındadır' dedi.

Gümrükçüoğlu, şu açıklamayı yaptı: ?Kardeşimin eczane ruhsatını aldığı dönemde, ben İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü değildim. Ben Mayıs 2004'ten itibaren bu Genel Müdürlüğe vekalet ettim. Kardeşim ise eczane ruhsatını 2003'ün 10. ayında almış. Yani benimle ilişkisi yok. Mevzuata aykırılık varsa kendisi ve ilgili memurlar hesabını verir. Hakkındaki adli dava beni ilgilendiren bir husus değil. Kardeşim olduğunu inkar edecek değilim. Ama mahkemelere bile gitmedim.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber