Fuara gelen ziyaretçiler, İzmir'in çarşılarını canlandıracak

İzmir Enternasyonel Fuarı'na gelen ziyaretçileri çarşılara çekmek amacıyla alışveriş festivali düzenleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konak ve Karşıyaka belediyelerinin işbirliğinde gerçekleştirilecek festival, 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Karşıyaka ve Konak (Kemeraltı) çarşılarında düzenlenecek.

İzmir Enternasyonel Fuarı ile aynı tarihlerde gerçekleştirilecek festivalle, İzmir'in çarşılarında alışverişin canlandırılması, tüketicilere cazip tekliflerle ekonomik ve eğlenceli alışveriş zevkini yaşatılması, ayrıca tarihi, doğal, sağlıklı ve güncel ortamlarıyla esnek, rahat ve güvenli alışveriş deneyiminin tüketicilere sunulması hedefleniyor. Festival, Konak ve Karşıyaka çarşılarındaki mağazaların katılımıyla gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılacak mağazalar saat 10.00 ile 23.00 arası açık kalacak. Festival çerçevesinde konserlerin yanı sıra birçok etkinlik düzenlenecek. Festivale ilişkin protokol, fuar alanında imzalandı.

Protokol öncesi konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, festival süresince çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, "Bu festivalle ileriye dönük bazı adımlar atılacağına inanıyorum." dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, çarşıları canlandırmak istediklerini söyledi. Eskinazi, fuara gelen 1,5 milyon ziyaretçinin bir kısmını çarşılara çekmek istediklerini kaydetti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da festival sayesinde çarşıların canlanacağını dile getirdi. Mutlu, etkinliğin şubat ayında düzenleyecekleri alışveriş festivaline hazırlık niteliğinde olacağını aktardı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise bu festivalle İzmir esnafının bütün Türkiye'ye önemli bir mesaj vereceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber