Metoroloji uzmanlarından yağış uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdi. 3 gün sürmesi beklenen şiddetli yağışların sel, taşkın, heyelan ve su baskınlarına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminine göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinde dün görülen sağanak yağışların, bugün ve yarın, kuzey ve iç kesimlerde etkisini artırarak devam edeceği bildirildi.

Dün, Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış vardı. Bugün Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri, yarın Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sele karşı uyarı!

Dün Marmara'nın batısında başlayan sağanak yağışların, bugün Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında, hafta sonu Orta ve Doğu Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı bugünden itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3-5 derece azalacak.

Kuzey ve iç kesimlerde beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sel, taşkın, heyelan ve su baskını gibi olumsuz şartlara sebep olabileceği belirtilerek, ilgililer ve vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.


Yurtta hava tahmini...

Yurdun kuzeydoğusuyla öğle saatlerinden sonra batı bölgelerinin iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak geçişler görüleceği tanmin ediliyor. Kısa süreli yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir ve Ankara'nın güney ve batı çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Marmara'nın batısında biraz artacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın doğusunda kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarıyla yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun iç ve batı kesimleriyle yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra güney ve batı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yağışlar güney ve batı çevrelerinde etkili olacak) 29

İstanbul: Parçalı bulutlu (rüzgar kuzeydoğudan kuvvetlice esecek) 30

İzmir: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu (rüzgar kuzeybatıdan kuvvetlice esecek) 34

Adana: Genellikle parçalı, öğle saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerinin yüksekleri çok bulutlu (rüzgar güneybatıdan kuvvetlice esecek) 34

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleriyle iç kesimlerinin yüksekleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Samsun: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (bu akşam saatlerinde rüzgar güneybatıdan kuvvetlice esecek) 39 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber