Eğitim Bir Sen, Bakanlığa 11 maddelik öneri sundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, öğretmenlerin yer değiştirmelerinde yaşanan sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Görüşmede Bakan Yardımcısı herhangi bir görüş belirtemedi. Eğitim Bir Sen sadece önerilerini sundu. İşte bakan yardımcısının hiçbir görüş belirtmediği ve Ahmet Özer'in sunduğu önerileri..

-Kaymakam, Hâkim, Polis ve Askerlerin öğretmen eşlerine nakil hakkı verilmesi ve diğer öğretmenlere verilmemesi MEB'de ayrımcılık oluşturur. Öğretmenleri ikinci sınıf konumuna düşürür. Özür gurubundan bu hak herkese verilmelidir.

-Bugün açılan özür gurubu atamalarında; ikinci özür gurubuna müracaat etmeyen öğretmenlere de müracaat etme hakkı tanınmalıdır.

-Velisi, 66 -72 ay arası çocuğunu okula göndermek istemiyorsa, veliden rapor isteniyor. Rapor istenmesin, bunun yerine karar veliye bırakılmalı. Velinin okula vereceği bir dilekçe yeterli olmalıdır.

-SBS sonucu ile çocuğu bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğretmenlerin çocuklarının okuduğu ile atamaları yapılmalıdır.

-Ders saatleri sayısı belirsizliğini koruyor. Sabah saat kaçta derse başlanacak? Ders saatleri, teneffüsler kaçar dakika olacak? Öğrenciler akşam kaçta okuldan ayrılacaklar? Bu konular açıklanmalıdır.

-Branş değişikliğinde okullar açılmadan 1. sınıf öğretmenleri sınıfa girmeden yapılmalı. Branş değişikliğinde her türlü kolaylık sağlanmalı ve il dışı seçeneği olmalıdır. Ücretsiz izinde olanlardan da müracaat edebilmelidir.

-Okulu ortaokul olarak sınıf öğretmeni idareciler mağdur edilmemelidir.

-İdareci olan sınıf öğretmenlerinden branş değiştirecek olanların idarecilikleri üzerinde kalacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır.

-İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde özür gurubu atamaları il içinde tekrar yapılmalıdır.

- 1- 2+2 ile lisans tamamlayan sınıf öğretmenlerine branş değişikliği imkanı sunulmalıdır.

- İl dışı ve özür grubundan tayin çıktığı için ilişiğini kesen ama eşleri özür gurubunda tayin başvurusunda bulunamayan veya tayini çıkmayanların aile bütünlüğünün korunması için istekleri dâhilinde tayin iptalleri yapılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber