Samsung, Galaxy Note'un ikincisini piyasaya sürüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÜNYADA 350 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen ve 1 milyar adede doğru ilerleyen akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün artarken, yeni modeller de kullanıcılara sunuluyor. Apple'ın açtığı patent davasını kaybeden ve 1 milyar dolarlık ceza ödemeye mahkûm olan Samsung, tüm olumsuz koşullara rağmen akıllı telefon ile tablet bilgisayarın karşımını ortaya koyduğu Galaxy Note'un ikincisini piyasaya sürüyor. Akıllı telefon pazarında merakla beklenen Galaxy Note 2, önceki gün resmi olarak tanıtılırken, akıllı telefon pazarında ?yeni bir kategori' olarak adlandırılıyor. Galaxy Note 2'nin şu anda pazarın en güçlü akıllı telefonlarından biri olacağı belirtiliyor.

Kasımda Türkiye'ye geliyor

Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen IFA fuarı kapsamında Samsung Mobile Unpacked 2012 adlı özel bir etkinlikle tanıtılan Samsung Galaxy Note 2'nin lansmanının ekim ayında Avrupa, Asya ve Ortadoğu'nun önde gelen pazarlarından başlayarak yapılması bekleniyor. Galaxy Note 2'nin Türkiye'ye gelişi ise kasım ayının başını bulacak. Galaxy Note'u Erdil Yaşaroğlu'nun dünyanın en büyük karikatürünü çizerek, Guinnes Dünya Rekoru'nu kırdığı etkinlikle tanıtan Samsung, Galaxy Note 2 için de Türkiye'de yine özel bir gösterinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Satışlarını katlayacak

Galaxy Note 2, Galaxy Note'a göre daha kolay ve daha hızlı kullanım imkanı sunarken, satışlarda da daha yükseği hedefliyor. Galaxy Note, piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren dünyada 9 ayda 10 milyon satış adedini yakalarken, Galaxy Note 2'nin bu rakamı ikiye katlaması beklentiler arasında yer alıyor.

Yaratıcılık ön planda

?Yaratıcılık' temasının ön plana çıkarıldığı Samsung Galaxy Note 2'nin lasmanını yapan Samsung Electronics BT ve Mobil İletişim Bölümü Başkanı JK Shin, geçen yılki IFA fuarında Galaxy Note'un lansmanını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ?Bu yıl da kullanıcılara, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya teşvik edecek Galaxy Note II'yi sunuyoruz. Cihazın görüntüleme deneyimi ile ayrıştırıcı özellikleri sayesinde kullanıcılar aradıkları bilgileri daha hızlı keşfedebilecek ve çalışmalarını daha verimli şekilde organize edebilecek? diyerek ürünün özelliklerini anlattı.

Dünyada akıllı telefon piyasası

- Akıllı telefon pazarı 2011 yılında 487.7 milyon adede ulaştı.

- Bu yıl ise 688 milyon adedin yakalanması bekleniyor.

- Pazarın şu anda 170 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğu belirtiliyor.

- Pazar her yıl yüzde 50'nin üzerinde büyüyor.

- Pazarın 2014 yılında, yılda 1 milyar cihazın satıldığı ve 350 milyar dolarlık hacimsel büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.

Galaxy Note 2

- 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci

- Android 4.1, JellyBean

- 16 GB, 32 GB ve 64 GB hafıza seçenekleri ve genişletilebilir hafıza

- 3.100 mAh batarya kapasitesi

- Arka yüzde 8 megapiksel ve ön yüzde ise 1.9 megapiksel kamera

- HD video kayıt özelliği

- 5.5 inç HD Super Amoled ekran

- Wifi ve

Bluetooth 4.0

- S Pen

- Air Wiev, Popup Note, Easy Clip ve El yazısı özellikleri.

Daha ergonomik daha kolay ve hızlı

GALAXY Note 2'nin en belirgin farkı, daha ergonomik ve daha hızlı olması. Kullanıcıya aradığı bilgileri daha hızlı keşfetme ve yaratıcılığını ortaya çıkarma imkanı sağlayacak yeni üründe, 5.5 inç (140.9 mm) HD Super AMOLED ekran bulunuyor. 16:9 ekran oranına sahip telefon, içeriği net ve canlı olarak sunuyor. Yeni üründe dikkat çeken bir diğer özellik ise S Pen'in geliştirilmesi. Yeni S Pen, e-posta, fotoğraf galerisi veya video üzerinde gezinerek ön izleme yapmayı sağlıyor. Pop-up Note özelliği de telefon görüşmesi sırasında da S Pen ile not alınmasını ve bunun kaydedilmesini de sağlıyor. Cihaz, Screen Recorder uygulaması sayesinde ekranın görüntüsünü almanın yanı sıra videosuna da çekebiliyor. Samsung Galaxy Note 2, mermer beyazı veya titanyum grisi renk seçenekleriyle sunuluyor.

Türkiye'de akıllı telefon pazarı

- Türkiye'de ayda 450 bin akıllı telefon satılıyor.

- Akıllı telefonda yakalanan ciro aylık 315 milyon lirayı buluyor.

- Akıllı telefon pazarının yüzde 20'sini 1200 lira ve üzeri segment oluşturuyor.

- Türkiye'de 350 liraya da akıllı telefon bulunabiliyor.

- Kullanıcıyı tatmin edecek bir akıllı telefon için 700 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber