Hatay Valisi Lekesiz: Değişik din mensuplarıyla bin senedir birlikte yaşıyoruz

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hatay'daki cemaat ve toplulukların dini liderleriyle İzmir'de ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplatıda bir gazetecinin, "Samandağı'nda Kur'ân yakıldığı yönünde bir dedikodu vardı." sözü üzerine Lekesiz, ?Buna eskiler iki türlü cevap verirdi. Birini hal dili, diğerini kal, yani söz dili şeklinde söylerlerdi. Bizim buna en güzel cevabımız ise burada bulunan hazirunun hal dilidir." dedi.

81. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın onur konuğu ili olduklarını belirten Vali Lekesiz, ?Türkiye'de binlerce yıldır değişik din mensuplarıyla birlikte kardeşlik duyguları içinde yaşıyoruz. Çeşitli zaman dilimlerinde çıkarılan dedikodulara en güzel cevap ise birlikte burada bulunmamız ve hal dilimizdir.? şeklinde konuştu.

Fuar Anemon Otel'deki toplantıya Hatay İl Müftüsü, Alevi, Ermeni, Hıristiyan ve Musevi din temsilcileri de katıldı. Birlik ve beraberliğin öneminin anlatıldığı toplantıda hoşgörü ve barışa vurgu yapıldı. Toplantı, dini liderlerin hoşgörü mesajlarıyla tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber