'Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili, "Vatandaşımızın ayağına gidip bu konuları tek tek anlatmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Abant'taki bir otelde düzenlenen

"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşları bilgilendirmeleri ve ikna etmeleri ihtiyacını hissettiklerini bildirdi.

"Vatandaşımızın ayağına gidip bu konuları tek tek anlatmamız gerekiyor" diyen Gürgen, Bolu Valiliği'nin olumlu yaklaşımı dolayısıyla çalışmaya ilk olarak Bolu'dan başlamak istediklerini vurguladı.

-Vali Özçimen-

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise gelişmiş ülkelerdeki yapılara hayran kaldıklarını belirterek, "İmparatorluklar kurmuş, yaşatmış, dünyayı yıllarca yüzyıllarca idare etmiş bir ülkenin, bir devletin torunları olarak başaramayınca, komplekse kapılıyoruz. Bir yanlış var burada. Biz atalarımıza layık olmak zorundayız" diye konuştu.

"Bu ülke küçük bir ülke değil" diyen Özçimen, şöyle konuştu:

"Bu ülke hepimize yeter ve daha fazla nüfusu da yeter. Yatay yapılaşma, park alanları, oyun alanları, Allah göstermesin böyle bir afet durumunda, sadece deprem değil, yangın, selde ve kazada olabilir. Böyle bir durumda hızlı bir şekilde yetişmemiz lazım ama yetişemiyoruz. Göz göre göre bir can gidiyor. Halbuki bir can bir cihana değişilmez. İnsan sadece bir insan olduğu için her türlü hürmete laiktir. Devlet eğer insana hürmet gösteriyorsa iyi devlettir. Devlet insana hizmet için vardır."

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber