Van Valiliği'nden Saray saldırısı açıklaması

Van Valiliği, bugün Saray ilçesinde, önce yük trenine ve daha sonra olay yerine giden güvenlik güçlerini yönelik saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan açıklamada, bugün saat: 12: 15 sıralarında Van-Kapıköy seferini yapan 54202 sefer sayılı TCDD yollarına ait yük treninin geçtiği esnada Saray-Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Saray Kapı Hudut Takımı arasındaki Keçikayası Köyü yakınlarında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca il yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Saldırı sonucu demiryollarına zarar verildiği, demir, mdf ve benzeri eşya yüklü 6 vagonun raylardan çıktığı belirtilen açıklamadın devamında şöyle denildi:

"Vagonlarda zarar meydana geldiği, olayda ölen ya da şahıs bulunmadığı TCDD'den bir görevlinin jandarma 156 imdat telefonunu aramasıyla öğrenilmiştir. Olayın öğrenilmesi ile bölgeye müdahale etmek amacıyla Çaybağı Karakol Komutanlığı, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Asayiş Komando timleri ve zırhlı araçlarla olay yerine sevk edilmiştir. Bölgeye müdahale etmek maksadıyla sevk edilen güvenlik güçlerine bu kez ikinci bir el yapımı patlayıcı madde uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlama sonrasında 1 astsubay üstçavuş 1 uzman jandarma çavuş ve 2 jandarma eri yaralanmış, BTR aracı da hasar görmüştür. Yaralılar ambulansla önce Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı'na intikal ettirilerek burada yapılan ilk müdahalenin ardından Özalp ve Van'daki hastanelere sevk edilmiş, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olay sonrası tahkikata başlanılmış olup, olayı gerçekleştiren BTÖ mensuplarının yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber