TESK Başkanı: Esnaf ve sanatkarların sorunları çözülmeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların meselelerinin acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle esnaf ve sanatkarlara yönelik hijyen ve meslek toplantısının 5?nci ve sonuncusu Bursa'da yapıldı. Toplantıda Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Serkan Çolak, 5996 sayılı kanun ve yeni mevzuat hakkında bilgi verirken, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Prof.Dr. Nevzat Artık ile Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof. Dr. Tansel Şireli, esnaf ve sanatkara İSO 22000, HCCP, el hijyeni ve yeni gıda mevzuatı hakkında bilgi verdi.

Esnaf ve sanatkarların sıkıntıları olduğunu dile getiren Palandöken, ?Bunları hep açıklıyoruz. Motorlu taşıtlarla ilgili sıkıntılar var. Büyükşehirlerdeki AVM ve hipermarketler esnafın dokusunu bozuyor. Esnaf ve sanatkarın intibakıyla ilgili dönüşüm ve gelişimde kaynakların bulunması lazım. Haksız rekabetin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sosyal güvenlik biriminin, sağlık sigorta biriminin tekrar düzenlenmesi gerekiyor? dedi.

TESK'e bağlı bir çok federasyonun ayakta durabilecek kaynakları bulduğunu söyleyen Palandöken, ?Birçok federasyonumuz ayakta durabilecek kaynaklarını buldu. Birçok birlik de buldu. Biraz daha gayretle birçok meseleyi halledebiliriz. Ben esnaf ve sanatkarın başkanı değil, meselelerini çözmek için neferim? ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ekonomik anlamda büyümenin arttığını ifade eden Palandöken, ?Gün birlikte hareket etme ve birlik günüdür. Suriye'deki sıkıntıları biliyorsunuz. Mısır, Libya, Irak; hepsi ülkemiz için problem. Ama Türkiye'nin en büyük problemi terör belasıdır. İnşallah bu meselelerin dibi kurutulacak? diye konuştu.

Geçenlerde Gaziantep'e gittiğini anlatan Palandöken, ?Oradaki durumları görseniz, böyle tablo yok derdiniz. Allah kimsenin başına vermesin. Düşen acı binlerce insanı üzüyor. Ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. İnşallah memleket huzuru, refahı ve bizim kazancımızın bol olacağı günlere erişir? dedi.

Esnaf ve sanatkarın mesleki sıkıntıları olduğunu söyleyen Palandöken, ?Çözümlenmesi güçleşiyor. Yetkililerle görüştüğümüzde sıkıntılarımızı anlatıyoruz. Esnaf dükkanda çalışırken, evde otururken, her yerde sıkıntılı. Esnaf ve sanatkarların meselelerinin birçoğunu yetkililerle masaya yatırdık? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber