Sarıkamış'ta iki aile arasında bulunan kan davası son buldu

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde akrabalar arasında çıkan kavganın ardından başlayan ?kan davası' sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış'a bağlı Ortalar Köyü'nde yaklaşık 10 ay önce amca çocukları arasında çıkan 1 kişin ölümüne ve 5 kişininde yaralanmasına sebep olan kavga sonrasında başlayan ?kan davası' hatırı sayılır kişilerin araya girmesiyle taraflar arasında ?Dünya Barış Günü'nde barış sağlandı.

Sarıkamış Öğretmenevi'nde düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirilen ?Sade' ailesi, okunan duaların ardından Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim üzerine el basıp yemin ederek barıştı.

Ailerin bir araya getirilmesinde yoğun çaba sarf eden Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kan davalarının, kin, nefret ve düşmanlığın İslamiyet'te yerinin olmadığını söyledi.

Kaymakam Ermiş; ?Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Siz üzüldüğünüz zaman biz de üzülüyoruz. Barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Hacı Bedirhan Cengiz'e ve sizlere göstermiş olduğunuz erdemli davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Siz, erdemli, örnek bir davranış içerisindesiniz. Hepinizi tebrik ediyoruz. Okunan Kur'an-ı Kerim ile hepimiz elimizi açtık, dua ettik. Tebrik edilecek insanlar sizlersiniz, bizler değiliz. Bizler sadece burada size şahitlik yapıyoruz. Yani büyüklüğü yapan sizlersiniz, bizler sizleri alkışlıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. İnşallah bu barış, huzur ortamı ilelebet devam eder? dedi.

Barış yemeğinde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'ten sonra konuşan Belediye Başkanı İlhan Özbilen'de, kavgaların, ani kızgınlıkların istenmeyen olaylara neden olduğunu belirtti.

Erdemli olmanın, doğru olanı yapmanın, barışmak olduğunu, büyüklüğün ise affetmek olduğunu ifade eden Özbilen, bu tip olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Öğretmenevi'nde barış yemeğinde biraraya gelen Sade ailesinin ferteleri, el sıkışıp bir birlerine sarılarak barıştılar.

Düzenlenen barış yemeğine; Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsa Çabuk, İl Genel Meclis Üyesi Hanali Çetinkaya, eski Horasan Belediye Başkanı Nurettin Aydın, Sarıkamış Müftü Vekili Abid Boz, resmi daire müdürleri ile Sade ailesinin fertleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber