Side Belediyesi, bilgilendirme toplantılarını 2 bin yıllık tiyatroda yapıyor

Antalya Side Belediyesi, turizm beldesinde yaptıkları hizmetleri belde halkına ve tatile gelen turistlere 2 bin yıllık antik tiyatroda yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatile gelen turistlere bilgilendirmeyi Almanca ve İngilizce yapan Başkan Abdülkadir Uçar, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'nun geçmiş asırlarda olduğu gibi günümüzde de bir çok uluslararası toplantı, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Roma döneminde de antik kentin yöneticilerinin bir çok etkinliği ve buluşmayı antik tiyatroda yaptığı bilgisini veren Başkan Uçar, Side'nin Anadolu dilinde isminin Nar olduğunu, narın da toplumda bereketi temsil ettiği için buluşma toplantılarına 'Bereket Toplantısı' adını verdiklerini kaydetti.

Antik tiyatronun, 15 bin oturma kapasiteli olduğunu belirten Uçar, 2 bin yıllık tiyatronun Pamfilya bölgesinin ayakta kalan en görkemli antik tiyatrosu olduğunu söyledi. Uçar, "Halkımızı ve tatile gelen yabancı konuklarımıza yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgilendirmeyi tiyatroda, eski asırlarda olduğu gibi tarihi dokusu ve ruhuna uygun olarak yapıyoruz. Uygulamadan halkımız ve yabancı konuklarımız da memnun. Antik tiyatro 15 bin oturak kapasitesiyle günümüz insanına hizmet veriyor. Bereket toplantılarıyla aynı zamanda toplumun da demokratikleşme ve yerel yönetimlerin hesap verebilme kültürünü geliştiriyoruz." dedi.

Başkan Uçar, antik tiyatroda yaptıkları toplantı ve 12. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekareci Egemen Bağış'ı ağırlayarak yabancı konuklara İngilizce olarak bilgilendirme yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber