Polisin yanlış anonsu panik yarattı!

Jandarma karakoluna silahlı saldırı yapıldığı yönünde anons.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte görevli tüm ekiplere, Silvan İlçesi Bağdere Jandarma Karakolu'na silahlı saldırı yapıldığı yönünde anons yaptı. Yapılan anons üzerine tüm ekipler alarma geçerken, kısa bir süre sonra karakola saldırı yapılmadığı ortaya çıktı.

"ATEŞ AÇILDI" BİLGİSİ VERİLDİ

Diyarbakır ve Silvan Emniyetini ayaklandıran yanlış anons şöyle gelişti. Bu sabah 10.30 sıralarında Bağdere Jandarma Karakolunda görevli askerler, bir araç içerisinden karakola ateş açıldığını ve aracın Diyarbakır istikametine doğru uzaklaştığı bilgisi verildi. Emniyet Müdürlüğü tüm ekipleri uyararak, saldırıyı gerçekleştiren 72 AR 344 plakalı gri marka ve çalıntı olduğu belirtilen kornet araç içerisinde bulunan kişilerin uzun namlulu silahlarla ateş karakola ateş açtığı bildirilerek, dikkatli olunmasını istedi.

HELİKOPTERLER HAVALANDI

Tüm ekiplerin konuya dikkatli olunması istenirken polis, Diyarbakır-Silvan Karayolunda güvenlik önlemlerini artırarak, plakası verilen araçların bulunması için uygulama başlattı. Durumun Diyarbakırİl Jandarma Komutanlığına bildirilmesi üzerine ise, bölgeye kobra helikopter gönderildi. Silvan Bağdere Karakoluna doğru havalanan kobra helikopterler kısa bir süre sonra üstlerine geri dönülmesi istendi.

ANONSUN YANLIŞ OLDUĞU ANLAŞILDI

Tüm ekipleri teyakkuza geçiren anonsun kısa bir süre sonra yanlış yapıldığı ortaya çıkınca tüm ekipler normale döndü. Bağdere Köyünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada bazı silahlar karakolun duvarlarına isabet edilince saldırıdan şüphelenildi. Jandarmayı alarma geçiren saldırının iki ali arasında arazi anlaşmazlığından dolayı çıktığı öğrenilince rahat bir nefes alınmış oldu.

Öte yandan 2010 yılında Bağdere Jandarma Karakoluna PKK'lıların sızsa girişim son anda engellenirken, çıkan çatışmada 1 kişi şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber