Erciş'te sağanak

Erciş merkez ve bazı köylerde etkili olan sağanak sonrası ilçedeki 8 mahalleyi besleyen Işıklı köyündeki içme suyu havzası hasar gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yukarı Işıklı, Aşağı Işıklı, Taşkapı, Keklikova, Ergücü, Deliçay köyleri ile merkez Salihiye ve Beyazıt mahallelerinde öğleden sonra etkili olan sağanak sele yol açtı. Sel sebebiyle dere yataklarında bulunan bazı evleri su bastı, köy yolları tahrip oldu.

Altındere ile Hasanbal köylerinin ulaşımını sağlayan yol üzerinde bulunan köprü sel suları sebebiyle tahrip oldu.

İlçedeki bazı mahallelerin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan Işıklı köyündeki içme suyu havzası sel sularından zarar gördüğü için sular kesildi.

Yağışın durması ve sel sularının çekilmesiyle özel idare, karayoları ve Devlet Su İşleri ekipleri dere yatakları üzerinde tıkanan köprü ve menfezleri açmak, bozulan yolları onarmak için çalışmalara başladı.

-8 mahalleye su verilmiyor-

Kaymakam Barboros Baran ile Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, selin vurduğu Salihiye ve Beyazıt mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Baran, köylerde ve ilçede meydana gelen hasarla ilgili ekiplerin çalışma yaptığını söyledi.

Belediye Başkanı Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Işıklı köyünde zarar gören içme suyu havzası sebebiyle ilçedeki 8 mahalleye su verilemediğini belirterek, "Ekiplerimiz çalışmalarını devam ediyor. Gece boyunca çalışmaları sürdürerek yarın vatandaşlarımıza su vermek istiyoruz. Sel sebebiyle içme suyu havzasında meydana gelen zarar yaklaşık 2 milyon liradır" dedi.

Muhabir: Ali Dağer / Yahya Öylek

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber