Hitit Üniversitesi, 10 ilde yaptığı tanıtımın karşılığını aldı

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2012 yılında; 10 ilde 100'ün üzerinde lisede tanıtım faaliyeti yaptıklarını ve o tanıtımın karşılığını tercih edilerek gördüklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hitit Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi'nde kayıt işleminin 10 ile 30 dakika arasında tamamlandığını belirtti. Öğrenci kayıtlarının profesyonel bir şekilde yapıldığını vurgulayan Rektör Alkan, otogardan itibaren öğrencilerin üniversite tarafından karşılandığını ve kayıt işlemleri süresince de onlarla ilgilenildiğini aktardı. 2010 yılında 8 bin 377 olan öğrenci sayısını 2012 yılında 11 bin öğrenciye çıkardıklarını kaydeden Alkan, ' 'Birçok öğretim görevlisi arkadaşımız liselerdeki tanıtım faaliyetlerine katıldı. Oradaki kardeşlerimize üniversitemiz anlatıldı. İletişim fakültesini açmak içinde biz bir teklif hazırladık. Çok yakın zaman içerisinde ondan çok olumlu bir sonuç bekliyoruz. '' dedi.

Üniversite olarak her anlamda yoğun bir çaba sarf edildiğini söyleyen Alkan, göreve gelmelerinin en büyük sebebinin memlekete hizmet etmek olduğunu dile getirdi. İş adamları sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek görevlerinin layıkıyla yerine getireceklerine inandıklarını belirten Alkan, son çıkan öğretmenlikle ilgili yasa değişikliğinden sonra Türkiye genelinde üniversitelerde büyük oranda düşüşler yaşandığına değinerek, ''Biz her anlamda geleceğe hazırlanıyoruz. Bunun bir örneğini de bugün kayıt işlemleri esnasında görebilirsiniz. Garajlardan aldığımız öğrencilerimize ilk olarak Çorum'u gezdiriyoruz. Kenti tanımaları açısından kayıt işlemlerini yapan öğrenci kardeşlerimizi, ilimiz de bulunan yurtların stantları karşılıyor. Barınma açısından herhangi bir sorunumuz yok. '' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber