Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde genel müdüre protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lemi Bilgin'in yerine Mine Acar'ın vekaleten atanması bir grup Devlet Tiyatroları çalışanları tarafından protesto edildi.

Ulus'taki Büyük Tiyatro önünde toplanan Devlet Tiyatroları çalışanları ve onlara destek veren yaklaşık 300 kişi, Mine Acar'ın vekaleten genel müdür atanmasını protesto etti. İmza kampanyası başlatılan protesto gösterisi Hamlet'ten bir bölümün okunması ile başladı. Grup adına bir açıklama yapan Münir Canar, Devlet Tiyatroları'nda yaşanan depremin cumhuriyetin en büyük sanat kurumlarından birini daha bitirme operasyonu olduğunu öne sürerek, hedefin ülkede kültür - sanat ortamını çölleştirmek ve ortaçağ anlayışına sürüklemek olduğunu iddia etti.

Bu girişiminin Devlet Tiyatroları'nın 'fikri ve vicdanı hür' çalışanları arasında işbirlikçi bulamayacaklarını ifade eden Canar, "Biz Devlet Tiyatrosu çalışanları, halkın tiyatrosunun tüzel kişiliğinin keyfi atamalarla çiğnenmesine izin vermeyecek, kurumumuzun özerk bir yapıya kavuşturulana kadar direneceğiz" dedi.

Mehmet Ege ise, genel müdürlük makamında oturan kişinin derhal istifasını istediklerini belirterek, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürü'nün, sanatçıların tercihiyle göreve getirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber