Bursa'daki restorasyon çalışmaları Lüleburgaz'a örnek oldu

Bursa'daki tarihi ve kültürel mirası koruma çalışmaları Trakya'nın merkezi konumundaki Lüleburgaz'a örnek oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restorasyon çalışmasına başlayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, ?Bursa'yı örnek alıyoruz, Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz.? dedi.

Lüleburgaz Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği Encümen Heyeti toplantısı Kırklareli'nde yapıldı. Toplantı için Kırklareli'ne gelen Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın davetiyle Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restorasyon çalışmalarını inceledi.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, ?Osmanlı'nın Rumeli seferlerinin ardından konaklama yeri olan ve yapımına 1557'de başlanarak 1564'te tamamlanan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Hamamı, Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri. Çalışmalara başlayalı üç hafta oluyor ve bir sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.? dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarının kendilerine ilham kaynağı olduğunu bildiren Başkan Halebak, Bursa'yı örnek aldıklarını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, ?Ecdadın almak için bu kadar emek verdiği ve böyle güzel eserler bıraktığı şehirlerimize hizmet etmek, biz belediye başkanları için büyük onurdur." şeklinde konuştu.

Bursa'da başta Osmanlı olmak üzere, Cumhuriyet dönemi, Roma İmparatorluğu ve Bitinya Krallığı'na ait tarihi eserlerin tümü onarılıyor. Osmanlı medreseleri, hanları ve camilerinin neredeyse tümü tadilattan geçirilerek hizmete açıldı. Bursa'da onarımdan geçen hamam, kale surları ve kapıları, tarihi köprüler, su yolları ve çeşmeler ile tarihi çarşı ve hanların restorasyon çalışmaları büyük dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber