Yarım kalan hastane tamamlanıyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 300 yataklı olarak inşa edilecek İnegöl Devlet Hastanesi'nin yarım kalan inşaatının yeni ihalesinin ekim ayı başlarında yapılacağını duyurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, TOKİ tarafından yeniden çıkılacak ihale öncesinde Sağlık Bakanlığı'nın projeye bazı ilaveler yaparak daha modern hale getirdiğini söyledi.

İnegöl'de bu yıl Ocak ayında temeli atılan 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi'nin müteahhit firmanın iflası sebebiyle yarım kalan inşaatı ekim ayının ilk günlerinde yeniden başlayacak. Yazılı bir açıklama yapan Ak Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, istenmeyen aksilikler yüzünden yarım kalan inşaatın projesine Sağlık Bakanlığı tarafından yeni ilaveler yapıldığını, yeni ihalenin iki ay kadar geciktiğini söyledi. Şahin yapılan değişiklikler ile hastanenin daha modern bir yapı haline geleceğini de belirtti.

Merkez nüfusu 200 bine yaklaşan İnegöl'de 1984 yılında yapılan İnegöl Devlet Hastanesi'nin standart dışı bina eklemeleri ile zor şartlarda hizmet verdiğini belirten Şahin, İnegöl halkına daha modern bir hastane kazandırmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Şahin, "Yaptığımız girişimler sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından İnegöl Belediyesi tarafından temin edilen arsa üzerinde 300 yataklı yeni bir hastane inşaatı için proje yapıldı. İnşaat da TOKİ tarafından ihale edildi ve temeli bu yıl mart ayında atıldı" dedi.

İnşaat başladıktan 3 ay sonra ise TOKİ'nin açtığı ihaleyi kazanan firmanın ödeme güçlüğü yüzünden iflas ettiği hatırlatan Hüseyin Şahin, "Böylece yeni bir ihale süreci başladı. Bu sırada ise Sağlık Bakanlığı hastane yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Bakanlığın ilgili birimleri şu sıralarda İnegöl Devlet Hastanesi'nin projesinde bu değişikleri yapıyor. Yenilenen proje Eylül ortasında tamamlanacak ve ihale açılması için TOKİ'ye verilecek" dedi.

Şahin, yeni projede hastanenin bodrum katının yarım metre yükseleceğini, bodrum kat, kafeterya ve ana bina bağlantı koridorlarının 2 metre genişleyeceğini ve havalandırma sisteminin daha teknolojik yapılacağını belirtti. Şahin yeni yönetmelik gereği yapılan proje tadilatı ile hastanenin daha modern bir yapı olarak inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber