Karahayıt'ta sağlık turizmi projesi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Karahayıt beldesinde Türkiye'ye model olabilecek bir sağlık turizmi projesini başlatacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

projesini başlatacaklarını söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ile incelemelerde bulunan Demir, burada işletmelerin yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada Karahayıt beldesinde gerçekleştirilecek yeni bir oluşuma değinerek, "Türkiye'ye model olabilecek, özellikle 'Sağlık Turizm Kenti ya da Kür Kent' modelini burada birlikte oluşturacağız" dedi.

Bu modelin içerisinde özellikle kür merkezleri olacağını kaydeden Demir, kür merkezlerinin etrafında oluşturulmuş oteller ve hastanenin olacağını söyledi.

Demir, şimdiye kadar her otelin kendi bünyesinde hizmetleri vermeye çalıştığını belirterek şunları kaydetti:

"Biz bu konsepti değiştiriyoruz. Türkiye'ye bir örnek model sunuyoruz. Buraya insanlar özellikle tedavi için gelecek. Çok ağır fizik tedavi hastaları değil, daha çok terapiye yönelik, insanları ruhen de rahatlatacak bir ortam ve model sunuyoruz. Tespit ettiğimiz alanlarda 4-5 adet kür merkezi olacak. Bir tanesini Pamukkale Üniversitesi, diğerlerini özel sektör yapacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber