'İnternetle Hayat Kolay' eğitim TIR'ı İzmir Fuarı'nda

TTNET'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında İzmir Çiğli'de hayata geçirdiği 'İnternetle Hayat Kolay' eğitim TIR'ı İzmir Fuarı'nda yerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fuarın fuaye alanının 17. bölümünde yer alan TTNET Eğitim TIR'ında, ziyaretçiler projenin faaliyetleri hakkında bilgi alabilecek. Açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı proje ile derslerin başladığı 21 Mayıs tarihinden bugüne kadar eğitimlere 253'ü kadın, 198'i erkek ve 358'i çocuk olmak üzere toplam 809 kişi katıldı.

Proje kapsamında TTNET Eğitim TIR'ı içerisinde oluşturulan 25 kişilik sınıfta her bireyin kullanımına ayrılmış diz üstü bilgisayarlar tahsis ediliyor. Katılımcılara teknolojideki son gelişmeler alanında uzman eğitmenler tarafından aktarılırken, Facebook, Twitter, görüntülü konuşma ve internette alışveriş gibi konularda eğitimler veriliyor.

İnternetle daha önce tanışmamış kişilere internet eğitimi verilmesi hedeflenen projeye, okuma ve yazma bilen, 12 yaşını doldurmuş herkes başvurabiliyor. Eğitimlere katılmak isteyenlerin başvuruları, bulundukları bölgedeki mahalle ve köy muhtarlıkları, TTNET satış ofisleri, İzmir'de belirlenen sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşları tarafından kabul ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber