Kamyoncularla fabrika arasındaki taşıma krizi çözüldü

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir cips firmasının yönetimi ile taşımacılık kooperatifi üyeleri arasında 3 aydır devam eden anlaşmazlık, tarafların imzaladığı sözleşmeyle çözüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir cips firmasının yönetimi ile taşımacılık kooperatifi üyeleri arasında 3 aydır devam eden anlaşmazlık, tarafların imzaladığı sözleşmeyle çözüldü. Taşımacılık işi için ihale açmak isteyen Frito Lay Türkiye yetkilileri ile buna karşı çıkan ve tepkisini eylemle dile getiren Suadiye Motorlu Taşımacılık Kooperatifi (SUMOTAŞ) yetkilileri Kocaeli Valisi Ercan Topaca başkanlığında biraraya geldi.

Vali Ercan Topaca, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, konunun Kocaeli'nin gündemini 3 aydır meşgul ettiğini belirterek, Frito Lay Şirketi ile SUMOTAŞ Kooperatifi arasındaki anlaşmazlığın tatlılıkla sonuçlandırıldığını ifade etti. Topaca, her iki tarafın da sözleşmeyi imzaladığını dile getirdi. Vali Topaca, sözleşmenin 3 yıl geçerli olduğunu, anlaşmazlık konusu maddelerin iki tarafın karşılıklı özverisiyle aşıldığını kaydetti. Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel ise anlaşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Her iki tarafa da bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

PepsiCo'dan yapılan yazılı açıklamada da, SUMOTAŞ ile anlaşmaya varıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Şubat 2012'den beri yaşanan süreçte gelinen son noktada, Sumotaş ile anlaşabilmek ve mevcut iş ortaklığının devamını sağlayabilmek amacıyla, görüşmelerin başlangıcındaki taleplerimize göre büyük fedakarlıklar içeren son sözleşme teklifimiz, 27 Ağustos tarihinde Sumotaş yönetimine sunulmuştur. Ancak Şubat ayından bu yana sürekli tehditkar bir tavır güden, şirketimiz hakkında asılsız karalama kampanyaları yürüten, polisimize karşı saldırıda ve çeşitli hukuka aykırı eylemlerde bulunduğu sabit olan Sumotaş yönetimiyle herhangi bir anlaşma imzalamamızın mümkün olmadığı, kanunsuzluklara karışmamış yeni bir yönetim ile bu şartlarda anlaşmanın imzalanabileceği açıkça tarafımızdan belirtilmiştir. Nitekim PepsiCo, bugün itibariyle Sumotaş yönetimi yerine vekil olarak atanan yeni yönetim kademesinin ve üyelerin çoğunluk oyları sonucu verilen son teklif üzerinden anlaşmaya varmıştır. Yeni Yönetim Kurulu seçimi için anlaşma maddeleri arasına Genel Kurul ve yeni Yönetim Kurulu seçimlerinin 60 gün içinde yapılmasını garantileyen bir madde koyulmuştur."

Açıklamada, yaşanan 7 aylık süreç boyunca Suadiye halkının refah ve huzuru için, talep edilen şartları büyük ödünler vererek kabul eden PepsiCo olarak, Nakliye ve Lojistik işlerini bundan böyle de 17 yıldır birlikte çalıştıkları Sumotaş'ın seçilen yeni yönetimi ile hak ve hukuk dahilinde sürdürecekleri dile getirildi. Açıklama, şöyle tamamlandı: "Yeni sürecin tüm taraflara ve Suadiye halkına hayırlı olmasını diler, bu koşullarda sağlayacağımız yeni büyüme ile birlikte daha fazla hacim ve yatırım yaratarak, bölge ekonomisine ve bölge insanına katkılarımızı artırarak sürdüreceğimizi bildiririz."

Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi'ndeki fabrikanın taşımacılık işi için ihale yapmak istemesine SUMOTAŞ üyeleri tepki göstermiş, 3 ay süren anlaşmazlık süresince zaman zaman çeşitli olaylar yaşanmış, olaylarda 3 polis memuru yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber