Tarım fuarının açılışını Başkan Gökçek yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 16. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa Başkan Gökçek'in yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada, "Hep 'fuarı fuar yerinde yapalım' dedik ama bir türlü nasip olmadı. Nihayet fuar şirketi kuruldu. Şu anda proje bitmek üzere, proje çiziliyor. Allah nasip ederse bir kaç ay kadar sonra ihalesi olacak ve önümüzdeki sene Ankara inşallah fuar alanına kavuşmuş olacak." dedi. Bu yıl fuar alanını bitirmeyi düşündüklerini ama planlamanın hesaplandığı gibi gitmediğini anlatan Başkan Gökçek, gelecek yıl ortalarında biteceğini söyledi. "Ümit ediyorum ki önümüzdeki sene tarım fuarını' fuar alanında açarız" diyen Başkan Gökçek, fuar alanının Esenboğa Havalimanı'nın hemen arkasında olduğunu hatırlattı.

Fuar alanı yapımına ilk anda 50 bin metrekare kapalı, 100 bin metrekare açık alanla başladıklarını belirten Başkan Gökçek, hemen fuar alanının yanında bir film stüdyoları dizisinin olacağını ifade etti. Başkan Gökçek, "Nasıl Hollywood varsa, Türkiye'nin artık ciddi manada bir film platosu olacak. O platoyu da onun hemen yanına kuruyoruz. Onun da fuayesi bitti sayılır. On beş gün, bir ay içinde tamamlanmış olacak ve onun da ihalesini yapacağız. Dolayısıyla ikisi yan yana Ankara'ya çok ciddi bir kazanç olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.

Başkan Gökçek, film platosunu yapmalarının nedeni olarak da Ankara'nın tanıtımını ciddi anlamda yapabilmek olduğunu belirtti. Başkan Gökçek, "Özellikle son yapmış olduğumuz 'Shopping Fest'le Ankara'ya çok ciddi katkılarda bulunuldu. Bir milyon yerli ve yabancı turist hedeflemiştik, bunu yakaladık. Bu sene 2 milyon turisti hedefliyoruz. Dolayısıyla yapacağımız fuar alanı ve film platosu netice itibarıyla buna da hizmet etmiş olacak." dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapan Başkan Gökçek, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte fuar alanını gezdi. Tarım Fuarı, 9 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber