Üniversite, yetenek sınavını canlı olarak yayınlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı, üniversitenin internet sitesinden canlı yayınlanıyor.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Zeynep Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun açmış olduğu özel yetenek sınavlarının bugün başladığını, bu yıl yüksekokullarına bağlı Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerine toplam 90 öğrenci alınacağını söyledi.

Yüksekokullarının yaptığı özel yetenek sınavlarıyla saygınlığını kanıtlamış bir kurum olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sümer, ''Tamamen elektronik ortamda, adayların kendi kendilerini kontrol edebileceği dinamik bir sınav sistemi uyguluyoruz. Yapılacak sınavın ardından kontenjanımız kadar aday, okulumuzda öğrenim görmeye hak kazanacak'' dedi.

Bu yıl başlattıkları uygulamayla sınavın üniversitelerinin ''www.cumhuriyet.edu.tr'' internet sitesinde canlı yayınlandığını kaydeden Doç. Dr. Sümer, amaçlarının, sınavın objektif olduğunu göstermek ve sınava gelemeyen velilerin, adayların performansını evlerinde izleyebilmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Yarışmayı bitiren kişinin derecesi, göğüs numarası ve aldığı puanın internette de anında görüldüğünü belirten Doç. Dr. Sümer, ayrıca sınavı bitiren kişiye anında karne vererek puanını elinde bulundurmasını sağladıklarını kaydetti.

Sınav sonuçlarını da mümkün olan en kısa sürede adaylara duyuracaklarını bildiren Doç. Dr. Sümer, ayrıca başkasının yerine sınava girilmesini engellemek için adayların kayıt sırasında çekilen fotoğrafları ve göğüs numaralarını bilgisayar ortamında kontrol ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber