İzmir'de düzenlenecek 'Zafer Yürüyüşü' Basmane'den başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kurtuluş günü olan 9 Eylül'ü, Türk ordusunun İzmir'e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenleyeceği "Zafer Yürüyüşü" ile kutlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

43 yıl sonra ilk defa yapılacak bu yürüyüşe, vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Saat 09.30'da Basmane Karakolu'ndan hareket edecek yürüyüş kolu Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşacak. 1969'a kadar yapılan kutlamalarda kullanılan bu güzergâh, 43 yıl sonra tarihî coşkuya yeniden kavuşmuş olacak. Güzergâh son olarak 1969 yılındaki kutlamalarda kullanılmış, bir daha bu yürüyüş düzenlenmemişti. Tarihî kaynaklara göre İzmir'e ilk girenlerlerden Yüzbaşı İhsan Hekimoğlu, hatıralarında Belkahve'den girildiğinden bahsediyor: "9 Eylül sabahı Belkahve'den geçerek, İzmir'in varoşlarını teşkil eden Halkapınar'a vâsıl olduk. Öncü süvariden bir kısmı Belkahve'den Bornova üzerine inerek o cihetten İzmir'e girdik. Bir kısmı da doğrudan doğruya Basmane istikametine ilerledi ve İzmir'e ayak bastı. Bu suretle İzmir'e iki ayrı koldan girilmiş oldu."

TÜRK YILDIZLARI İZMİR SEMALARINDA OLACAK

İzmir'in kurtuluş günü dolayısıyla saat 18.00'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak Türk Yıldızları ve Solo Trük akrobasi gösterileri de şenliklere ayrı bir renk katacak. Ayrıca bütün bisiklet severlerin katılabileceği "9 Eylül Bisiklet Turu" düzenlenecek. Saat 18.00'de İzmir Saat Kulesi önünden start alacak bisiklet tutkunları, turu Tarihî Havagazı Fabrikası'nda noktalayacak. Saat 20.30'daki fener alayı, bu yıl da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'nda sonlanacak. Kutlamaların son programı ise Gündoğdu Meydanı'ndaki Zerrin Özer konseri. Sevilen sanatçı, İzmirli hayranlarıyla saat 21.00'de buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber