Erdoğan'dan 'bugün git, yarın gel'e çözüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "bugün git, yarın gel" mantığını, hantallığı, ataleti tüm kamu düzeninin bütün birimlerinden tamamen söküp atmanın, herkesin tek tek gayretlerine bağlı olduğunu söyledi.

"2005 Yılı Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Projesi Ödül Töreni"nde konuşan Erdoğan, kamu harcamalarında israfın yerine tasarrufun geçtiği bir sürecin yaşandığını kaydetti.

"Hepimiz devlet kaynaklarının sınırsız olmadığını, bütçe disiplinini sağlamak zorunda olduğumuzu bilmek, bu kaynakları stratejik önceliklerine göre etkin olarak kullanmak zorundayız" diyen Erdoğan, "Temel stratejimiz; devletin hizmet üretimiyle, toplumun maksimum fayda temin etmesidir" dedi.

Türkiye'nin "bugün git, yarın gel anlayışıyla vatandaş-devlet ilişkilerini düzenleyemeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, "Demokratik parlamenter sistemin esası; vatandaşın vergilerinden toplanan kamu kaynaklarının harcanmasında vatandaşlar adına Meclis'in denetleme yetkisine sahip olmasına dayanır. Meclisin içinden çıkan iktidar, halkın taleplerine kulak asmazsa, vatandaşlar seçim döneminde bunun hesabını, hem o iktidardan hem de o iktidarı denetlemeyen ve ya denetleyemeyen Meclis'ten sorar. Tıpkı 3 Kasım 2002'de olduğu gibi...AK Parti iktidarı daha işe başlarken 15 adet bakanlığı tasfiye etmek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tasarrufunu sağlamıştır" diye konuştu.

Kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarının en önemli anahtarlarından birisinin daha az harcayan bir kamu iradesinin kurulması olduğunu dile getiren Erdoğan, kamu yönetiminde savurganlığın boyutunun, mevcut bütçe imkanlarıyla sürdürülemeyecek düzeylere ulaştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber