'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi' projesinde sertifikalar verildi

.C Milli Eğitim Bakanlığı'nın UNICEF'in teknik desteği ve Avrupa Birliği'nin finansal desteği ile hayata geçirdiği 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi' projesi kapsamında Karadeniz Bölge Semineri Ordu'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminere; Trabzon, Gümüşhane, Rize, Giresun, Sivas, Bartın, Zonguldak, Amasya, Tokat, Sinop, Samsun, Bayburt, Kastamonu ve Karabük illerinden 55 uygulayıcı öğretmen katıldı. Okul öncesi eğitiminde yüksek temsiliyet sağlayarak ve öğretmenleri katmak suretiyle ?iyi örnek çalışması? olarak öne çıkan program, 4 günlük bir eğitimle uygulayıcılara anlatıldı.

?Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi? projesi, zor şartlarda yaşayan binlerce çocuğa fırsat eşitliği sağlamayı; çocukların gelişim özelliklerini, bireysel farklılık ve yeteneklerini gözönüne alarak güven aşılayan kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılma imkanı vermeyi ve Türkiye'nin geleceğine sağlam bireyler yetiştirilmesini hedefliyor.

Ordu'da yapılan eğitimin sertifika törenine Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Durmuş Karataş ile Ordu İl Şube Müdürü Akın Aydın katıldı. Törende bir konuşma yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, ?Öğretmenlerimizin gerçekten bir motivasyon sağlamışlar, bunu öğretmenlerimizin gözlerinden bunu görüyorum. Bizler hesabi değil, hasbi çocuklar yetiştirelim, Güler yüz medeniyeti çocukları yetiştirelim.? dedi.

Semineri veren eğitimci Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Müge Şen ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, UNICEF'in teknik desteği ile güncellenen Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi projesi için geldiklerini ifade etti. Katılan kursiyerler, yararlı bir seminer olduğunu ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber