Tüketicileri Koruma Derneği ekmek zammını yargıya taşıyacak

Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 250 gram ekmeğin fiyatının 70 kuruşa çıkartılmasına tepki göstererek, zam kararını mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, ekmeğin gramajının şubat ayında 300 gramdan 250 grama düşürülerek zaten gizli bir zam yapıldığını söyledi. Çevre illerdeki ekmek fiyatlarının Yozgat'a göre oldukça düşü sayılabilecek seviyede olduğunu söyleyen Öztürk, "Şimdi de 10 kuruş daha zam yapılması doğru bir uygulama değildir. Sivas'ta 250 gram ekmeğin fiyatı 50-55 kuruştan satılırken, tarım bölgesi olan Yozgat'ta 70 kuruşa çıkarılmasını bir anlam veremiyoruz. Bu sebeple ekmeğe yapılan zammı mahkemeye taşıyacağız." dedi.

Ekmeğin çevre illerden Kayseri'de 55 kuruş, Çorum'da 50 kuruş, Kırşehir'de 60 kuruşa satıldığını kaydeden Öztürk, "Bu konuda Yozgat Belediyesi'ne görev düşmektedir. Belediye halk ekmek fırını açması gerekir. Belediye fırını kapattığı için rekabet ortamı kalkmıştır. Fırıncı esnafı birleşerek istediği zaman istediği gibi zam yapmaktadır. Buna bir çözüm getirilmesi ve yapılan zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. Yarım kilogram makarna 50 kuruşa satılırken 250 gram ekmek 70 kuruş nasıl olur?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber