Turhal'da okula gitmeyen kız çocukları eğitime kazandırılacak

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER)'nin 'Kızlarımız Okuyor Toplum Mutlu Oluyor' isimli projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 9 ay sürecek olan projenin Turhal merkez ve köylerindeki sosyo-ekonomik şartlardan ötürü okula gidemeyen kız öğrencileri kapsadığı belirtildi.

TEYDER Başkanı Uğur Fidan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seminerler hakkında öğrenci ve velilere bilgilendirme seminerleri vereceklerini söyledi. Fidan, amaçlarının okula gitmeyen veya gidemeyen öğrencileri okumaya teşvik etmek olduğunu kaydetti.

İlerleyen zamanlarda daha çok çocuğa ulaşabilmek için ellerinden gelen bütün imkânları kullanacaklarını ifade eden Fidan, vatandaşlardan da bu konuda yardım beklediklerini dile getirdi.

Fidan, ?Yapacağımız seminerler ile veli ve öğrencileri bilinçlendirip tekrar okula kazandırmayı hedefliyoruz. Bu seminerlerin kapsamını genişletip bu öğrencilerin ailelerini de bilinçlendirmek istiyoruz. Eylül ve ekim aylarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okula gitmeyen kız öğrencilerini tespit etmeyi planlıyoruz. Devamında aile ziyaretleri, seminerler gibi çalışmalarla projemizi hedefe ulaştırmayı hedefliyoruz. Projeye katkılarından dolayı Turhal Kaymakamlığı AB Proje sorumluları Sadi Dinler ile İlhan Yayar'a teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber