Emekliler de seyyanen zam istiyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yüzdelik artışların emeklilerin yararına değil, zararına olduğunu belirterek, emekli aylıklarına yapılacak zammın da seyyanen olmasını istedi.

Ergün, Hükümetle memur konfederasyonları arasında sürdürülen toplu görüşmeler sonucunda 2006 yılı için belirlenen maaş artışlarının IMF tarafından üç ay önce açıklanan rakamlarla aynı olduğuna dikkat çekti. Ergün, bu durumun zamları IMF'nin belirlediği gerçeğini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Memur konfederasyonlarının; geçen yılların kayıplarına ilişkin olarak toplu görüşme masasına otururken ortaya koydukları yüzde 16'yla yüzde 22'lik kayıpların telafi edilmesi önerisinin dikkate alınmamasını anlayamadıklarını da belirten Ergün, kamu görevlilerinin pazarlık masasındaki konumlarının ve güçlerinin yükseltilebilmesi için grev ve toplu sözleşme haklarının tanınması gerektiğini belirtti.

"EMEKLİLERE DE SENDİKA VE TOPLU GÖRÜŞME HAKKI VERİLMELİ"

Emeklilere de AB ülkelerinde olduğu gibi sendika hakkı tanınması ve onların da hükümetle toplu görüşmelere oturmasının sağlanması gerektiğini söyleyen Ergün, "AB kriterleri nedense emeklilerin hakları sözkonusu olduğunda dikkate alınmıyor" diye konuştu.

"ARADAKİ MAKAS AÇILACAK"

Düşük maaş alan memurlara "denge tazminatı" olarak yılın tamamı için toplam 80 YTL ödeme yapılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyleyen Ergün, "Ancak düşük ücretlere uygulanan bu seyyanen artışların, düşük seviyedeki memur emeklilerine uygulanmaması sonucu emeklilerle çalışanlar arasındaki makas iyice açılacaktır" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber