YENİMEK kurslarına yoğun başvuru

Yeni eğitim dönemine başlayan Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK)'na yoğun başvuru yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalleliler, geçen ay ortasında başlayan kayıtlara yoğun ilgi gösterirken; Çayyolu ve Batıkent kurs merkezlerinde yeterli sayıya bir günde ulaşıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin dört bir yanında bulunan 14 kurs merkezinde kayıt yaptıran kursiyerler, 68 farklı branşta eğitim görüyor. Bilişim teknolojilerinden dil eğitimine, gösteri sanatlarından müzik eğitimine, el sanatlarından bahçeciliğe, güzellik ve saç bakımından muhasebe eğitimine kadar her türlü branşın yer aldığı kurslar, 17 Eylül'de başlayacak.

YENİMEK'in Yenimahallelilerin iş bulma ve el emeklerini kazanca çevirerek onlara çeşitli gelir kapıları açtığının altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Vatandaşlarımız üretim döngüsüne katılarak özgüven sahibi oluyor, yalnızlık duygusundan kurtuluyor, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurarak kendilerine yeni bir çevre ediniyor. Yıl sonunda yapılan sergilerle hem yaptıkları ürünlerini paylaşıyor hem de kendilerine gelir elde ediyorlar. YENİMEK'te çok ucuz malzemeler el becerisi ve sanatsal maharetlerle birleşerek değerli ürünlere dönüşüyor.? dedi.

Kurslara katılmak isteyen Yenimahallelilerin diploma, nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet fotoğraf ve başvuru formu ile kurs merkezlerine kayıt yaptırmaları yeterli oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber