Tarihi Kentler Birliği üyeleri Kocayayla'da toplandı

Tarihi Kentler Birliği(TKB)´nin ÇEKÜL Vakfı´yla birlikte düzenlediği sempozyumda, kırsal yaşamdaki tarihi-kültürel miras tüm yönleriyle ortaya konuluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keles ilçesi Kocayayla'da yapılan programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, dağ ilçeleri belediye başkanları ve üye belediyelerin temsilcileri katıldı. Program mehteran takımı, atlılar gösterisi, hoşgeldin konuşmaları, Harmancık, Keles, Büyükorhan, Orhaneli belediye başkanlarının konuşmaları, STK temsilcilerinin konuşmaları, kılıç kalkan gösterisi, dernek çadırlarının ziyareti ile devam etti.

TKB üyesi belediyelerin temsilcilerini Keles´te ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, "Bursa da yapılan 'Tarihi Kentler Buluşması' programı kapsamında ilçede bulunmanız nedeniyle duyduğumuz memnuniyet sonsuzdur. Hepinizi Keles halkı adına selamlıyor ve en samimi duygularımla hoş geldiniz diyorum. Osmanlı'nın güzide mirası ve gelecek nesillerimizin emaneti Kocayayla'da yıllar önce gazaya hazırlanan Osmanlı orduları gibi heyecanlıyız. Havasını teneffüs ettiğimiz Kocayayla'ya yıllar önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da geldi ve burayla ilgili 'Çıkarın çoraplarınızı, basın toprağa, atın enerjinizi, böyle bir yeri bir daha bulamazsınız.' diye hitap etmişti. Bu yayla sadece Hayme Ana'nın Osmangazi'nin beşiğini salladığı, Orhan Gazi'nin düğününün yapıldığı yer değildir. Burası Bursa'nın fetih hazırlıkların tamamlandığı, Bursa'ya ilk giren birliklerin otağı, kısacası tarihin tanığıdır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen bir sesin çığlığa dönüştüğü yerdir." diye konuştu. Kaynak, Osmanlı'nın yaylak olarak kullandığı bu yaylada, o dönemde Sultan Camii ve otağ çadırı kurulduğunu ve çadırların hala şenliklerde kurulmaya devam ettiğini belirtti.

Daha sonra otağ çadırlarını gezen üyeler, yörenin kendine özgü olan tarihi eşyalarını görme imkanı buldu. Kurulan çadırlarda dernekler misafirlere yemekler ikram etti. Gelemiç köyüne hareket eden üyeler, folklor ekibi tarafından karşılandı. Üyeler köyü gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber