Karaciğer nakliyle hayata tutundu

Çorum'un Alaca ilçesinde küçük yaşta babasını kaybettikten sonra yaşadığı üzüntü nedeniyle karaciğer yetmezliği rahatsızlığına yakalanan bir genç organ nakli ile hayata tutundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaca ilçesinde yaşayan Mesut Güzel isimli genç için zor günler babasını ani kaybetmesiyle birlikte başladı..

Bu olaydan sonra büyük bir üzüntü yaşayan Mesut Güzel (20) sağlığını da kaybetmeye başladı. Doktorlar yaptıkları incelemelerin ardından Güzel'in karaciğer yetmezliği hastalığına yakalandığını ve nakil yapılmadığı takdirde çok fazla ömrünün kalmadığını söylediler.

Bu haberle bir kez daha yıkılan Mesut ve ailesi uygun karaciğeri bulmak için beklemeye başladı. Bunun üzerine ilçede yaşayan Nebahat Güzel isimli kadın herkese örnek olabilecek bir davranışa imza atarak karaciğerinin bir kısmını Mesut' a vererek onun yeniden hayata tutunmasını sağladı.

İstanbul'daki başarılı operasyonun ardından ilk olarak Nebahat Hanım taburcu olurken, Mesut ise bir müddet hastanede kontrol altında tutulduktan sonra evine gönderildi.

Her ikisinin sağlık durumunun şuan iyi olduğu bildirilirken, Mesut'un yeniden sağlığına kavuşacak olması uzun süredir zor günler yaşayan ailesinde büyük bir sevince yol açtı.

Güzel ailesi, kan bağı olmamasına rağmen örnek bir davranış sergileyerek Mesut'un yeniden hayata tutunmasını sağlayan Nebahat Güzel'e minnettar olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber