Boynak suyunun Söke'ye getirilmesi projesi

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke'ye Boynak mevkisinden içme suyu temini için hazırladıkları projenin, İller Bankası tarafından ihale edilmesini beklerdiklerini, ancak ihalenin bir türlü gerçekleştirilmediğinden yakınarak, "Eğer İller Bankası ihaleye çıkmazsa belediye olarak ihaleyi biz yapacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özekmekçi, Söke Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında, belediye yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı projelerinin ihalesinin ve sözleşmesinin yapıldığını belirterek; "Yüklenici firma iş planını hazırladı. Caddenin yapımına Bölge Trafik İstasyonu önünden başlanacak. Şu anda biz cadde üzerindeki kaldırımları kırmaya başladık. Sonra sıra Cumhuriyet Meydanı'na gelecek" dedi.

Özekmekçi, Söke'ye Boynak mevkisinden içme suyu temini için hazırladıkları projenin, İller Bankası tarafından kabul edildiğini ve kredi çıktığını, ancak ihalesinin bir türlü gerçekleştirilmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Boynak suyunun Söke'ye gelmesi için İller Bankası'ndan kredi çıktı. İller Bankası'nın ihaleyi yapmasını bekliyoruz. Ancak ihale ağırdan alınıyor. Gerekçe olarak da ihalelerin çokluğu gösteriliyor. Biz işin hızlı olması için ihaleyi İller Bankası'nın yapmasını istemiştik. İller Bankası'nın ihaleyi ağırdan alması hiç hoş değil. Biraz daha bekleyeceğiz. Eğer İller Bankası ihaleye çıkmazsa belediye olarak ihaleyi biz yapacağız."

Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber