Türk Eğitim-Sen: Okul masrafı 417 milyon liradan başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bir öğrencinin okul masraflarının 417 milyon ile 1 milyar 860 milyon lira arasında değiştiğini bildirdi.

Özcan, en düşük memur maaşının şu an itibariyle 541 milyon lira olduğunu, ancak okula yeni başlayan bir öğrencinin tüm masraflarının 750 milyon lirayla 1 milyar lirayı aştığını söyledi.

Özcan, Ulus'taki 100. Yıl Çarşısı'ndaki bir mağazada düzenlediği basın toplantısında, Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan 2005-2006 eğitim-öğretim yılında anasınıfı, ilköğretim, genel lise ve meslek lisesine yeni başlayan bir öğrencinin okula ilk adım atmasının maliyetine ilişkin araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Özcan ayrıca, basın toplantısında yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirttiği Karadağ ailesinin 2 kız çocuğunun tüm okul kıyafetlerini, ayakkabı ve çantalarını giydirerek, bir öğrencinin maliyetinin ne kadar olduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Özcan, yaptıkları araştırmaya göre, ailelerin ana sınıfına başlayacak bir öğrenci için 369 milyon lirayla 843 milyon lira arasında, ilköğretim öğrencisi için 417 milyon lirayla 1 milyar 294 milyon, ortaöğretim öğrencileri için 656 milyon lirayla 1 milyar 787 milyon ve maslak lisesi öğrencileri için de 700 milyon lirayla 1 milyar 860 milyon lira arasında parayı gözden çıkarmalar gerektiğini söyledi.

Daha sonra mağaza görevlileri, küçük kızların okul formalarını giydirdi ve çantalarını taktı. Daha sonra Özcan ve mağaza sahibi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özcan, en düşük memur maaşının şu an itibariyle 541 milyon lira olduğunu, ancak okula yeni başlayan bir öğrencinin tüm masraflarının ortalama 750 milyon lirayla 1 milyar lira arasında değiştiğini söyledi. Özcan, birçok ailenin alışveriş için kredi kullandığını ve bu yüzden birçok ailenin icrayla karşılaştığını da sözlerine ekledi.
Öte yandan, 12 Eylül'de okulların açılmasına yaklaşılan şu günlerde, ailelerin mağazalarda yoğun alışveriş yaptıkları gözlenirken, aileler fiyatları yüksekliğinden ve bütçelerinin zorlandığından yakındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber